Opinie

  • Drogi Arturze, Program, który służy do zwalniania miejsca oraz przyśpieszania komputera nie potrzebuje być na bieżąco ze "zmianami Microsoftu w swoim systemie" - nie jest to antywirus, którego baza danych zawsze musi być aktualna. A czyszczenie rejestru jest bardzo odradzane, więc fakt, że odkurzacz nie posiada tej opcji jest lepsze. Czyszczenie rejestru może zwolnić malutkie ilości miejsca na komputerze, jednak spowolni to znacznie komputer, a Windows i tak po wyczyszczeniu rejestru zaraz tworzy dokładnie te same pliki. Nie wypowiadaj się więc proszę jeśli się nie znasz na temacie. Moim zdaniem odkurzacz dobrze się sprawdza, nie mógłbym prosić o nic więcej.
    Tomasz S. dnia: 31-08-2020 Warszawa
  • Pomocna Myszka to bardzo dobry program, jednak jeden raz zdarzyło mi się, że obsługa nie była miła.
    Singed N. dnia: 15-08-2020 Zaun
  • sprawdził się, a trafiłam na odkurzacz całkiem przypadkowo !
    Jolanta dnia: 01-07-2020 Uchanie
  • Programy tego typu wymagają ciągłych aktualizacji, by być na bieżąco ze zmianami, które Microsoft wprowadza w swoim systemie. Niestety od około 3 lat Odkurzacz nie otrzymał żadnej aktualizacji - z wyjątkiem autopoprawki pod koniec 2018 roku. Owszem, program działa, ale czy rzeczywiście w sposób zbliżony do ideału? Celowo napisałem "zbliżony", bo ideał nie istnieje. Niestety nie posiada opcji czyszczenia rejestru, a to w nim siedzi sporo śmieci. Szkoda, bo licencja programu pozwala na używanie go nie tylko na komputerze domowym.
    Artur dnia: 12-05-2020 Kraków
  • Dobry program, ale ja się zgubiłem
    Where Am-I dnia: 29-04-2020 What is this place
  • Panie Macieju. Dałem moje opinie 23-04,24-04,25-04-2020 i żadna nie została wyświetlona, więc nie wiem czy Pan je czytał. Znów program dobrze działa, jest aktualizacja. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Życzę Panu zdrowia i szczęścia w tym trudnym okresie epidemii koronawirusa.
    Henryk dnia: 27-04-2020 Mysłowice
  • Moim zdaniem ta wersja Odkurzacza jest bardzo dobra - ale pracujcie nad nią dalej bo hakerzy nie śpią i co rusz atakują nasze komputery - na razie wygrywamy i niech tak zostanie - POZDRAWIAM i dziękuję bo to bardzo dobry program narzędziowy.
    Olgierd dnia: 26-04-2020 Toruń framno.pl
  • Panie Macieju,co się stało że nie można dodać opinii? już dwa razy wysłałem opinię i jej tu niema. Dzisiaj jedna gwiazdka.
    Henryk dnia: 25-04-2020 Mysłowice
  • Program pożyteczny i fajny.
    Jarosław dnia: 24-04-2020 Janów Lubelski
  • Poprzednia moja opinia nie ukazała się więc wysyłam drugą. 23-04-2020 znowu błędnie pokazuje że składniki są przestarzałe z 22-02-2020 a powyżej pisze że składniki są najświeższe. Optymalizacja wyskakuje ale nic nie optymalizuje. Program do poprawy. Pozdrawiam Pana Macieja. Do tej pory program jest świetny i dlatego daję 5 gwiazdek.
    Henryk dnia: 24-04-2020 Mysłowice
  • Bardzo dobry program, bez problemu czyści komputer i polski, naprawdę polecam ten program
    Marek dnia: 23-04-2020 Warszawa
  • 23-04-2020 znowu błędnie pokazuje że składniki są przestarzałe z 22-02-2020 a powyżej pisze że składniki są najświeższe. Optymalizacja wyskakuje ale nic nie optymalizuje. Program do poprawy. Pozdrawiam Pana Macieja. Do tej pory program jest świetny i dlatego daję 5 gwiazdek.
    Henryk dnia: 23-04-2020 Mysłowice
  • Poleciłam znajomym program znakomity.Dzięki i pozdrawiam.
    Lucyna dnia: 19-04-2020 Wroclaw
  • dla tego programu jest zamało gwiazdek
    witold dnia: 13-04-2020 Świdnik
  • Ale miałam zapchany komputer - nie do wiary ile tego. I się posprzątało. Bardzo dziękuję twórcy za program do sprzątania śmieci. Pozdrawiam !!!!!
    Bogumiła dnia: 13-04-2020 Zaryszyn
  • szybkosc ,prostota,czytelnosc i po Polsku=rewelacja .dzieki ze jestes ze mna
    jan dnia: 12-04-2020 białogard
  • Zdrowych i szczęsliwych Swiąt Wielkanocnych z podziękowaniem za b.program .Lucyna
    Lucyna dnia: 12-04-2020 Wroclaw
  • Bardzo fajny pRogram, jednak czegoś mi brakUje, cHyba go polecę innym.
    Jakub A. dnia: 23-03-2020 Poznań
  • W tym dla nas wszystkich trudnym czasie zyczę zdrowia i spokoju.Dziękuje za super "Odkurzacz"Pozdrawiam.
    Lucyna dnia: 22-03-2020 Wroclaw
  • FAJNY CZYŚCICIEL DYSKU! POLECAM GO!
    Krzysztof D. dnia: 09-03-2020 Skidźin
  • Jestem bardzo zadowolony z powyższego programu "Odkurzacz"
    Zdzisław dnia: 09-03-2020 Legnica
  • Super,gorące dzięki.Pozdrawiam.
    Lucyna dnia: 06-03-2020 Wroclaw
  • Program bardzo prosty w użytkowaniu, skuteczny, początkujący też nie powinni mieć problemów z zastosowaniem daję 5 gwiazdek.
    Leszek dnia: 29-02-2020 Katowice
  • Very good program. 5 stars.
    Joshua dnia: 24-02-2020 Chad
  • 5 gwiazdek.
    5 gwiazdek dnia: 24-02-2020 Gwiazdek 5
  • Dobry odkurzacz, jednak moim zdaniem Odkurzacz Franmo jest lepszy. Prosze brać z niego przykład.
    Odkurzacz Franmo dnia: 24-02-2020 W-wa
  • Odkurzacz znów dobrze działa i jest zaktualizowany. Panie Macieju dziękuję i pozdrawiam
    Henryk dnia: 24-02-2020 Mysłowice
  • Aktualizacja już jest, działa świetnie. Pozdrawiam Panie Macieju i życzę wielu sukcesów.
    Henryk dnia: 23-02-2020 Mysłowice
  • 21-02-2020 znowu błędnie pokazuje że składniki są przestarzałe z 23-12-2019 a powyżej pisze że składniki są najświeższe. Optymalizacja wyskakuje ale nic nie optymalizuje. Program do poprawy. Pozdrawiam autora programu.Do tej pory program jest świetny i dlatego daję 5 gwiazdek
    Henryk dnia: 22-02-2020 Mysłowice
  • FAJNY CZYŚCICIEL DYSKU! POLECAM GO!
    Krzysztof D. dnia: 17-02-2020 Skidziń
  • Super, coraz lepszy ,dziękuje.
    Lucyna dnia: 13-02-2020 Wroclaw
  • Genialny program.
    Brudda N. dnia: 27-01-2020 Navajo
  • Jestem bardzo zadowolony z powyższego programu " Odkurzacz"
    Zdzisław dnia: 25-01-2020 Legnica
  • Fajny, chociaż UI trochę nie przejrzyste.
    Stalin dnia: 22-01-2020 W-wa www.franmo.pl
  • W Nowym Roku życzę samych sukcesów,satysfakcji oraz zdrowia.Pozdrawiam serdecznie.
    Lucynal dnia: 09-01-2020 Wroclaw
  • Gratulije i zycze Panu zdrowia i wiele sukcesów w pracy! dziekuje za dobry program!!!!!
    Gienek dnia: 13-12-2019 szkolna3 Przyszowice.sl
  • Dla mnie spoko.
    Jacek dnia: 12-12-2019 Rzeszów https://autoskup.biz/
  • fajne
    czesc dnia: 10-12-2019 wies
  • Dzięki i serdecznie pozdrawiam.
    Lucyna dnia: 03-11-2019 Wroclaw
  • 27-10-2019 aktualizacja już jest,dziękuję Panie Macieju i pozdrawiam.
    Henryk dnia: 27-10-2019 Mysłowice
  • 21-10-2019 znowu błędnie pokazuje że składniki są przestarzałe z 22-08-2019 a powyżej pisze że składniki są najświeższe. Optymalizacja wyskakuje ale nic nie optymalizuje. Program do poprawy. Pozdrawiam autora programu.Do tej pory program jest świetny i dlatego daję 5 gwiazdek.
    Henryk dnia: 23-10-2019 Mysłowice
  • Bardzo proszę o nową aktualizację sygnatury i składników bo są przestarzałe ;) Dziękuję!
    AzumiChan dnia: 22-10-2019 Kraków
  • Nie potrafi zapamiętać ustawień czcionki. Ustawiam Trebuchet MS i wielkość 12, zapisuję, mam komunikat, że zadziała po restarcie programu, to restartuję i... mam ustawioną czcionkę ale 8 = nieczytelne. Ustawiam ponownie 12, zapisuję, restart i znów to samo. Nieczytelne dziadostwo. Skoro program nie potrafi zapamiętać jednego ustawienia dla czcionki, to jak mam mu zaufać że nie usunie czegoś co dodałem do wyjątków? Może o tym, że dodałem do wyjątków, też nie pamięta.
    Mateusz dnia: 17-10-2019 Berdyczów
  • Bardzo dobry, skuteczny, niezawodny!! Polecam.
    Zbigniew dnia: 06-09-2019 Cedzyna koło Kielc
  • Polecam, długo szukałem czegoś takiego !!!
    Grzegorz dnia: 04-09-2019 Bydgoszcz
  • Jestem wierna Odkurzaczowi.Polecam gorąco i serdecznie pozdrawiam.
    Lucyna dnia: 27-08-2019 Wroclaw
  • Aktualizacja już jest. ok.Pozdrawiam
    Henryk dnia: 24-08-2019 Mysłowice
  • Potwierdzam przedmówce. U mnie również 21-08-2019 problem z aktualizacją,pisze że jest aktualna,a poniżej na czerwono że składniki są przestarzałe z 21-06-2019! Panie Macieju,pomocy... Tak wogóle to program rewelacja !
    Sławek dnia: 22-08-2019 Kłodzko
  • 21-08-2019 problem z aktualizacją,pisze że jest aktualna,a poniżej na czerwono że składniki są przestarzałe z 21-06-2019! Panie Macieju,pomocy...
    Henryk dnia: 21-08-2019 Mysłowice
  • Jak zwykle s u p e r. Gorąco polecam.
    Lucynal dnia: 14-08-2019 Wroclaw
  • Program spełnia swoje założenia.Czyći i widać że się miejsca zwalnia po użyciu jego.Szkoda że nie w sobie optymalizatora usług
    Lube_placki dnia: 04-06-2019 Elo
  • Jestem z tym programem prawie od dekady, nigdy nic złego nie powiedziałem o tym programie,dlatego daję mu 5 gwiazdek od ręki. Jednak brakuje mi małego elementu do spełnienia w postaci możliwości usuwania przez aplikację niechcianych programów, z którymi system nie może sobie poradzić. Coś na wzór CCleanera który doskonale sobie radzi z tym problemem. Dlatego chciałbym żeby ODKURZACZ też posiadał tą funkcję, abym nie musiał korzystać z innych programów, tylko z naszego Polskiego ODKURZACZA..... Pozdrawiam.
    Bogdan dnia: 04-05-2019 Malbork
  • Działa bez zarzutu i jak zawsze bardzo dziękuję. Serdecznie pozdrawiam i życzę dużo dobrego.
    Lucyna dnia: 28-04-2019 Wroclaw
  • 23-04-2019 jest aktualizacja programu,działa dobrze. Pozdrawiam Pana Macieja,autora programu.
    Henryk dnia: 24-04-2019 Mysłowice
  • Dołączam się do BARDZO POZYTYWNEJ opinii o programie Odkurzacz!Czyśi i porządkuje komputer bez jakichś braków czy niedociągnieć,No i tak trzymać! Ja DZIĘKUJĘ za ten program który uporządkował mi nareszcie komputer.Pozdrawiam.
    Andrzej dnia: 18-04-2019 Świdnik
  • Najlepszy program do rozwiązywania problemów na kompach.
    Waldemar dnia: 24-03-2019 Stoke
  • program ekstra Pozdrawiam
    Halina dnia: 20-03-2019 BARCINO, 53 i
  • Jak zwykle 5. Pozdrawiam.
    Lucyna dnia: 09-03-2019 Wroclaw
  • Kiedyś był to program w porządku. Dziś zachowuje się jak stalker. Wyczyścisz z zaleceniami na kilka dni a już za moment nachalny komunikat o konieczności czyszczenia. Daję 2 miesięczną szansę na poprawę programu. Jeśli nic się w tej materii nie zmieni pożegnamy się. Pozdrawiam Leszek Florczak
    Leszek dnia: 05-03-2019 Ozorków
  • Jestem zadowolony z usługi i obsługi.Polecam , jest warty swojej roboty.
    quryy dnia: 03-03-2019 Kpenhaga
  • Super program polecam go kazdemu.
    Patryk dnia: 03-03-2019 ___BRAK___ ___BRAK___
  • Od dłuższego czasu program nie podlega aktualizacji. Stan składników:przestarzałe. Data publikacji: 14.04.2018 Jaka jest przyczyna braku aktualizacji?
    Stanisław dnia: 01-03-2019 Wrocław
  • 24-02-2019 Odkurzacz znów dobrze działa i jest zaktualizowany.Panie Macieju dziękuję i pozdrawiam.
    Henryk dnia: 24-02-2019 Mysłowice
  • Bardzo proszę autora o aktualizację składników. Pozdrawiam.
    Roman dnia: 23-02-2019 Kraków
  • 23-02-2019 znowu błędnie pokazuje że składniki są przestarzałe z 24-12-2018 a powyżej pisze że składniki są najświeższe. Optymalizacja wyskakuje ale nic nie optymalizuje. Program do poprawy. Pozdrawiam autora programu.
    Henryk dnia: 23-02-2019 Mysłowice
  • kurła zepsół mi cały komputer!!!!! wszystko ten głupi program kasuje!!!!!!!!!!!!!! coza....
    ewefwf dnia: 17-02-2019 Warszawa fweruigeuigeuigeug.com
  • Program na 5 +. Pozdrawiam.
    Lucyna dnia: 04-02-2019 Wroclaw
  • RhKEiQ tcdunbuuedti, [url=http://oycsckjzswqr.com/]oycsckjzswqr[/url], [link=http://wkoabrrumgic.com/]wkoabrrumgic[/link], http://anpagsyhheut.com/
    txcwvgfjz dnia: 21-01-2019 gTuNErNdXjysDyblUdo http://pnveimwkjjlv.com/
  • sUPER PROGRAM. POZDRAWIAM.
    Lucyna dnia: 20-01-2019 Wroclaw
  • 74fyMg exfopqaxelum, [url=http://jevcyusekisx.com/]jevcyusekisx[/url], [link=http://jqsvllgwfoqg.com/]jqsvllgwfoqg[/link], http://gufoxbbokllx.com/
    utmuqcqre dnia: 20-01-2019 hzoGpRkRpDlmhxYzgd http://mvzuydlvslkb.com/
  • Fajny programik
    JARO dnia: 12-01-2019 PORTADOWN
  • niedawno zainstalowałem,jestem bardzo zadowolony,dodam że nie jestem lwem informatyki,
    wlod dnia: 07-01-2019 Kraków
  • Dzieki i duzo dobrego w Nowym Roku.
    Lucyna dnia: 06-01-2019 Wroclaw
  • dlaczego po użyciu odkurzacza nue moge otworzyc Google ,przegladarka nieodpowiada,a w komorka sie wyłącza-dziwne????
    bozena dnia: 16-12-2018 wrclaw
  • Halo, co się dzieje? Wróciłam do programu po dwóch latach przerwy i chciałam wesprzeć Autora, ale bezskutecznie oczekuję na podanie nr rachunku bankowego, lub jakiejkolwiek reakcji. Obawiam się, czy będą dalsze aktualizacje i czy program w ogóle działa?
    Barbara dnia: 24-11-2018 Bytom
  • Dziękuję Panie Macieju za aktualizację,program jest bardzo dobry i życzę dużo przyjemności w rozwijaniu go.
    Henryk dnia: 20-11-2018 Mysłowice
  • Niestety dam jedną gwiazdkę, a czemu? Nie działają aktualizacje, aktualnie mam od 58dni brak nowej bazy, program zachowuje się jak by został porzucony. Problem z Nortonem - w ramach zemsty za definicję AV na siłę autor wrzucił pliki nortona do bazy jako śmieci, niestety nie da się ich wrzucić na białą listę/ignorowane, wiec co sprzątanie trzeba ręcznie sprawdzać co też takiego program planuje usunąć.
    Mateusz dnia: 18-11-2018 Polska
  • To już jest koniec...koniec wsparcia...?:((( Szkoda ogromna...:(((
    Wojtek dnia: 15-11-2018 Rzeszów
  • Dla mnie super.
    Lucyna dnia: 14-11-2018 Wroclaw
  • Ekstra od lat !
    Marek dnia: 14-11-2018 Łask https://plus.google.com/115070072144094863295
  • Ostatnio z tymi komunikatami opobieraniu skladnikow mozna sie troszke zdenerwowac Pobralem najnowsza wersje i ciagle to samo Jakby to nie dzialalo prawidlowo
  • Już raz tymi komunikatami o nieskutecznej aktualizacji doprowadził mnie do wściekłości i odinstalowałem go, teraz znowu mam ten problem. System Windows 10 Pro x64 - ściąga 474 bajty i dalej domaga się aktualizacji.
    Zbigniew dnia: 09-11-2018 Radzionków
  • Znowu jest problem z komunikatem o aktualizacji. Co dwa dni wyskakuje komunikat żeby aktualizować bo składniki są przestarzałe,ale aktualizacji nie dokonuje. Jest to denerwujące.
    Henryk dnia: 08-11-2018 Mysłowice
  • Bardzo dobry program i naprawdę od wielu, wielu lat, szkoda że nie mogę wspomóc AUTORA bo mam już ponad 80 lat i sam jestem biedny ale polecam go wszystkim!
    Ryszard dnia: 03-11-2018 63-200 JAROCIN wlkp
  • Wspaniały, lekki, z prościutką obsługą nie wchodzacy w konflikt z resztą aplikacji programik. Dzisiaj się zaktualizował, miałem podobnie. Pozdrawiam autorów, polecam tym co nie używali, nie wiecie ile tracicie ;P
    Roman dnia: 26-09-2018 Kraków
  • U mnie podobnie - jakiś problem z aktualizacją składników. Fajnie gdyby pojawił się jakiś komunikat od autora. Gwiazdek daję 5, bo nie mam zastrzeżeń do programu. Po reinstalacji jest komunikat, że składniki wymagają aktualizacji, klikam na tak - z 614 dni aktualność spada do 51. Zatem ponowny komunikat o aktualizacji. Klikam rozpocznij. I tyle - wciąż "stan składników - przestarzałe", "data publikacji - 51 dni temu". Może autor na wakacjach jest a program samodzielnie ocenia stan składników po ostatniej, ale dostępnej aktualizacji? Dlatego potrzebny komunikat autora, o który proszę :)
    stachan dnia: 25-09-2018 Katowice
  • "Aktualizacja zakończona. Posiadane pliki są najświeższe". Codziennie powtarza Aktualizacja przestarzała,to nie wiem co zrobić jak robię aktualizacje.
    Tina dnia: 23-09-2018 Słubice
  • No właśnie...czytam poniższe...mam to samo. W marcu chwaliłam jak nie wiem co, a teraz klops :(
    Jadwiga dnia: 21-09-2018 Zgierz
  • Program jest świetny pod każdym względem, jednak od kilku dni jest problem z ostatnią aktualizacją. Otrzymuję wiadomość, że składniki są przestarzałe i należy przeprowadzić aktualizację. Uruchamiam hasło "Aktualizuj", po chwili pojawia się komunikat "Aktualizacja zakończona. Posiadane pliki są najświeższe". W następnym dniu od nowa powtarza się jak wyżej. Taka sytuacja trwa już od kilku dni. Co można z tym zrobić ? 20. 09. 2018 r.
    Halina dnia: 20-09-2018 Dębica
  • Składniki programu i bazy sygnatur z 05-08-2018 są na dzień dzisiejszy po prostu przestarzałe czyli nieaktualne. Aktualizacja ich leży po stronie twórcy programu i wszystko będzie okej.
    Zbigniew dnia: 19-09-2018 Wrocław
  • Program jest OK ale ostatnio coś się dzieje. Przypomina bowiem o aktualizacji, włączam aktualizację, wszystko niby w porządku ale następne uruchomienie komputera to znowu ten sam problem. P.S Nie proszę o porady w stylu: "To zostaw komputer włączony" Pozdrawiam
    Piotr dnia: 18-09-2018 Złocieniec
  • Korzystam z Odkurzacza niemalże od powstania - testowałem też inne. Ten jest najlepszy - stabilny z ciągle aktualną bazą czyszczenia. Wielkie słowa uznania dla Autora.
    Michal Ap dnia: 17-09-2018 Wrocław
  • Ogólnie dobry program. Najbardziej podoba mi się opcja:"Usuń dane aplikacji" (ślady aktywności), ale jestem zmuszony używać też "Nortona Utilities" do czysczenia rejestru systemu bo autor programu o tym zapomniał.
    Tomasz dnia: 04-09-2018 Toruń
  • wyłączam tak sobie zbędne przy starcie a to takie perpetum mobile. jutro to samo.
    Janusz dnia: 07-08-2018 Skarżysko-Kamienna
  • WWNV44 http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
    Judix dnia: 06-08-2018 MlJmEhjMRaKADoposoX http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
  • co tu dużo pisać używam odkurzacza od paru lat jest niezawodny zawsze tłumacze dzieciom że to tak jak w domu sprzątasz to i sprzęt tego wymaga
    Krzysztof dnia: 06-08-2018 Warszawa
  • Odkurzacz zawyża uzyskania miejsca na dysku
    Bożena dnia: 02-08-2018 Kamień Pomorski
  • Dzieki,super. Babcia 72l..
    Lucyna dnia: 24-07-2018 Hannower
  • Program ok !! Bardzo przyśpieszył mojego PC a zwłaszcza otwarcie systemu siódemki. Polecam !!
    Ryszard dnia: 18-07-2018 Toruń
  • Bardzo dobry program po prostu super. Komputer mi bardzo mulił,zawieszał się ,system bardzo wolno ładował się ,strony internetowe ładowały się bardzo wolno aż ..szlak trafiał. Kontaktowałem się z Serwisem Dell tam mi powiedzieli,że muszę zrobić reinstalację systemu ponieważ dysk jest zanieczyszczony, już byłem gotowy wykonać tą operację ale wiadomo później nie cierpię wgrywania tego co miałem zainstalowane. Jak mi się udało trafić na " Odkurzacz " chyba przez szukanie czegoś w internecie. Po zainstalowaniu i czyszczeniu wyrzucił mi z dysku 5,78 GB śmieci. komputer zaczął działać normalnie nie widzę problemów jakie występowały. Przyznałem się w Serwisie Della, że zainstalowałem ten program myślałem,że będą kłopoty ponieważ komputer jest na gwarancji ale nie mieli żadnych uwag nawet gdy im podałem nazwę programu to powiedzieli,że nie słyszeli o takim programie - / no nie musieli / Korzystam z Kerish Doctor także jest bardzo pomocny ale nie czyści dysku a ten program jest WŁAŚNIE SUPER !
    Wiesiek dnia: 04-07-2018 Orneta